Akbank+ Ventures Voltla ve Waste Log 1 Milyon ABD Doları Yatırım
Akbank çalışanlarının tam zamanlı olarak kurumsal fikirler üzerinde çalışmalarını sağlayan Akbank+ Programı kapsamında yatırım yapılan kurum içi girişimler belirlenmiştir. Atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimini iyileştiren Voltla Akbank’tan 500’er bin dolarlık yatırım aldı.
Akbank’ın 75 yıldır Türkiye’nin kalkınmasına hizmet eden İnovasyon Merkezi Akbank LAB, 2016 yılından bu yana inovasyon ve iç girişimcilik programlarını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu kültürü fintech’lerle yaptığı işbirlikleri, gerçekleştirdiği projeler ve açık inovasyon programlarıyla destekleyen Akbank, Akbank’ın ilk yatırım kararını açıkladı. Kendi işletmesini kurmak isteyen çalışanlarını desteklemek ve Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Akbank+ programı.
Türkiye’de bir ilk olan ve Akbanklıların tam zamanlı olarak girişimcilik fikirleri üzerinde çalışmalarını sağlayan Akbank+ programına ilk yılında yüzden fazla Akbank çalışanı başvurmuştur. Programa seçilen kurum içi girişimciler, girişimlerini hayata geçirmek için Akbank LAB’de 6 aydan fazla tam zamanlı çalıştılar. Akbank+ Yatırım Komitesi’nin programın son aşamasında yaptığı değerlendirme ile atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimini iyileştiren Voltla’nın her birine 500’er bin USD yatırım yapılmasına karar verildi.
“Akbank+ ile hem bankamızın hem de ülkemizin girişimcilik ekosistemine katkı sağlıyoruz”
Akbank+ programının, Akbank’ın yenilikçilik ve girişimcilik odaklı vizyonunun bir yansıması olduğunu belirten, Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Analiz Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ; “Akbank olarak, anlamlı dijital çözümler ve fark yaratan hizmetlerle bankacılığın ötesinde bir değer sunmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına öncelik veren ve dünyamıza katkı sağlayan çözümler üretmeye odaklanıyoruz. Bu doğrultuda 2016 yılından bu yana Akbank LAB çatısı altında yürüttüğümüz inovasyon ve kurum içi girişimcilik çalışmalarımız, departmana kazananlar ve yenilikler kazandırmaya devam ediyor. Geçen yıl bu çalışmaları bir adım öteye taşıyarak Akbank+ ile tüm Akbanklıların kendi girişimlerini kurabilecekleri bir program oluşturduk. Akbank, alanında bir ilk olan bu program ile işletmelerin önündeki sorunları ortadan kaldırıyor; Deneyim, araştırma, mentorluk ve yatırım desteği ile girişimci fikirlerin hızla hayata geçirilmesini sağlar. Bu programın ilk yatırımlarını döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanındaki iş fikirlerine yapmaya karar verdik. Akbank+ ile bankamızın iç girişimcilik kaslarını güçlendirirken, Türkiye’de bu ekosistemin gelişmesinde rol oynamaya devam edeceğiz.”
“Girişimciliği kurum kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz”
Akbank İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ; “Akbank’ın girişimci ruhunu ve yenilikçi kültürünü yansıtan Akbank+ programımızın ilk yatırımlarını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Girişimcilik alanındaki yetkinliklerimizi besleyen Akbank+, bu alanda örnek bir uygulamadır. Programa yaratıcı fikirleriyle başvuran yüzden fazla Akbanklı, yetkinliklerimizi ve yenilikçi bakış açımızı görünür kılmaktadır. Yapılan değerlendirme ile programa katılan çalışma arkadaşlarımız, yoğun bir eğitim, mentorluk ve kuluçka süreci ile fikirlerini olgunlaştırırken, yetkinliklerini de pekiştirdiler. Tam zamanlı olarak işletmelerinde çalışma imkanı bulan arkadaşlarımız İnovasyon Elçileri olarak yeni dönemde de farklı fikirlerin geliştirilmesinde rol oynamaya devam edecekler. Öte yandan, Akbank bünyesinde filizlenen ve ekonomik, çevresel ve toplumsal değer sağlamaya odaklanan Waste Log ve Voltla, hem bankamızın hem de ülkemizin girişimcilik ağını besleyecek. Gurur duyduğumuz Akbank+ süreci ile Akbank çalışanlarının mesleki seyahatlerini desteklemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Dünyaya değer katan girişimler Akbank+ ile hayat buluyor
Akbank+ programı kapsamında Uzman Okay Çelik ve Ertuğ Sargut tarafından geliştirilen Waste Log, bir etki girişimi işlevi görüyor ve işletmelerin atık süreçlerini dijitalleştirerek takibini kolaylaştırıyor. Waste Log ayrıca bireysel kullanıcıların atık yağlarını hızlı bir şekilde geri dönüştürmelerine olanak tanır.
Akbank girişimcileri Esra Gül Korkmaz, Özgür Barış ve Kubilay Kulaoğlu tarafından geliştirilen Voltla, tüm elektrikli şarj istasyonlarının tek bir noktadan ve istasyonlara giden bir rotadan görüntülenmesini sağlayarak elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırırken, ödeme deneyimini de güzelleştiriyor. aynı zamanda.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı