Teknoloji

Windows’un Fare İmleci Neden Simetrik Değil?

Bizim hikayemiz 1960’larda devasa bilgisayarları herkesin kolayca kullanabileceği hale getirmek için yapılan çalışmaların en hararetli olduğu dönemden geçiyor. Tıpkı bu dönemde olduğu gibi artık kullanmaya alıştık ve farklı çeşitleri her yerde görülebiliyor. çevre birimleriatalar ortaya çıkmaya başladı.

Hikâyenin ana kahramanı ise douglas engelbart mucit. Bu yazımızda fare konusuna odaklanmış olsak da, bilgisayar kullanımını ilk çıktığı zamana göre çok daha kolay hale getiren çalışmaların içinde olduğunu bilmelisiniz.

Aşağıda ortada macOS ve Windows imleci arasındaki farkı görebilirsiniz.

MSpoweruser

İlk grafik arayüzlerin ortaya çıkışı da fare ile olmuştur.

o zamana kadar kodlar aracılığıylakullanılan bilgisayarlar için ekranda bir nesne tıklayarak veya sürükleme işlemi oldukça benzersiz bir fikir olarak kabul edilirdi. Douglas bunu 1968’de, yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, ahşap bir kutuya yerleştirilmiş iki tekerlek ve bir düğme ile yaptı.

Douglas’ın SRI’sinin “Tüm Demosların Atası” olarak bilinen, vektörelhareket ettikçe bulanık bir iz bırakıyor gibi görünen bir arayüzde gösterilen aktivite. dikey ok içerildi. Bu, ilk fare imleciydi.

Tasarımdaki farklılıklar kısa sürede ortaya çıktı.

Xerox çatısı altında PARÇA şirket, Douglas’ın getirdiği tüm yeniliklerle oluşturduğu ve büyük ilgi gören yeni sisteminde, aksine dikey bir imlece yer vermedi. Yerine piksel üzerindeTasarlanmış siyah ve eğik bir imleç vardı. Xerox AltoBu sistem 1973 yılında geliştirilmiştir.

Fare imleci, Apple’ın devrim niteliğindeki Macintosh’unda böyle göründü.

Bir öncekinden farklı olarak, siyah imlecin etrafına yerleştirilen beyaz kaplama, hem siyah hem de beyaz arka planda görünmesini sağlıyordu. Macintoshile oldukça yüksek bir başarı elde eden Apple’ın ardından Microsoft bu tasarımı takip etti. Zaman içinde, bu iki şirket arayüzlerini ve yeteneklerini genişlettikçe imleçlerin kalitesi arttı.

Düz bir imleç, oldukça sınırlı piksel sayısı nedeniyle onu ekrandaki rastgele bir çizgiden ayırt edilemez hale getirebilir.

Eğik olmanın yanı sıra, birçok avantaj getirirdi. Öncelikle eğik bir imleç, düz olmanın aksine düşük pikselli bir ekranda görünürlüğünü artıracak ve tıklanacak nesnenin daha kolay görülmesini sağlayacaktır. işaret ederken ellerimizin şeklindebenzerliği onu desteklemiştir.

Ayrıca düz olması, bazı nesneleri engellemek için sebebi de olabilir. Ancak italik imleçte bu bir konuşma meselesi değildi.

Sorumuza asıl cevap şu: Bu imlecin ortaya çıktığı dönemde ekranların çözünürlüğü düz imleç kullanımını sorun haline getiriyordu.

Bu, düşük çözünürlüğe sahip sistemlerin, düz imleçler Bu, okunabilirliğini zorlaştıracağı anlamına geliyordu. Analiz olarak da 45 derece bükülmüş imleçler belirir ve bu noktada simetri kısmı göz arkalıdır. Buraya kadar okuduysanız artık biliyorsunuz.

Şimdi çok yüksek çözünürlüklere Çıkabildiğimiz için teorik olarak günümüzde dikey imleç kullanımını engelleyen pek bir şey yok. Ama bir önceki başlıkta bahsettiğimiz şey, aradan geçen onca zamana rağmen italik imleci kullanılabilir hale getiriyor.

Simetrik olma konusu, nesneleri görme biçimimiz ve buna göre yapılan tasarımla ilgilidir.

Daha küçük görünen daire

Burada optik denge terimi devreye giriyor. Kabaca bir örnek verelim. Elimizde 2 adet kare şeklinde alan olsun ve birinin üzerine kare diğerinin üzerine daire yerleştirelim. Aynı sınırlar içerisine yerleştirdiğimiz bu iki geometrik formdan daire kareden daha küçük görünecektir.

Yani kareye yakın durumlar gözümüze diğerlerinden daha büyük görünmez. trendde Bu mümkün. Bu da tıpkı emoji setleri gibi mekanda yer alacak farklı nesnelerin tasarımında değerli bir rol oynuyor. Bu nedenle her ne kadar tasarım mükemmel ölçülerde yapılmış olsa da bizim o tasarıma yönelik algımız o tasarımdır. kusur görmekneden olabilir.

Daha kararlı görünen daire

Bu bağlamda, tasarımın optik kararlılığı göz önünde bulundurularak, bilerek yapıldıDüşünmek sorun değil.

kaynaklar: Prototypr, Ofix, Posy, SRI, SRI, Eternity, Ars Technica

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu